logo
Francis

 

 

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact met me op:

 

e-mail info@steryoga.nl
telefoon (020) 7773645

mobiel 06 13850362

 

 

 


 

Over mijzelf
De kinderyoga lessen worden gegeven door Francis Cornelisse. Het werken met kinderen is een grote passie en ik zie het zelfs als één van mijn levenstaken op aarde. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het beoefenen van yoga. Yoga geeft me veel en dit wil ik graag doorgeven aan de kinderen. Hierdoor heb in 2009 de opleiding docent kinderyoga gedaan bij Dolfijnwellness in Amsterdam. Ik ben er van overtuigd dat kinderen in deze drukke, veeleisende maatschappij veel baat hebben bij het beoefenen van kinderyoga. Kinderen leren zich ontspannen en het verbindt ze met hun centrum, gevoel en creativiteit. Hierdoor ontdekken zij hun unieke kwaliteiten en krijgen ze meer zelfvertrouwen en kracht. Wat ik de kinderen vooral wil meegeven tijdens de yoga is dat ze mogen zijn wie ze zijn, zichzelf gaan accepteren met hun mooie en minder mooie kanten en daardoor ontstaat er meer zelfliefde.

Naast de kinderyogalessen die ik geef sta ik ook drie dagen in de week voor de klas op de 5de Montessorischool in Amsterdam. Dit doe ik met heel veel plezier. Daarvoor heb ik een aantal jaar als Orthopedagoog binnen het speciaal onderwijs en bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt. Deze ervaringen neem ik mee tijdens het geven van de kinderyogalessen waardoor ik naast de yoga ook veel aandacht besteed aan de sociale vaardigheden en het omgaan met onszelf, elkaar en de natuur. Sommige kinderen hebben een extra steuntje nodig en daarom geef ik ook individuele coaching. Hierbij combineer ik verschillende technieken die ik tijdens mijn opleidingen en gedurende mijn leven heb geleerd. De coaching wordt altijd aangepast aan de individuele behoefte van het kind.

Afgelopen zomer heb ik de Deugdenyogaopleiding voor volwassenen afgerond. Een hele bijzondere opleiding waarin ik weer een grote stap in mijn persoonlijke ontwikkeling heb mogen maken. Wat ik zelf heel mooi vind aan de deugdenyoga is dat de yogafilosofie d.m.v. de deugden heel praktisch wordt en ik het direct kan inzetten in het dagelijks leven. Door middel van de yogahoudingen wordt de deugd ook echt in mijn systeem geïntegreerd. Ik voel me ook heel dankbaar dat ik nu deze yogavorm mag gaan doorgeven.